Alles draait om communicatie

Als dierenartsassistent paraveterinair ben je vaak het eerste aanspreekpunt van de praktijk. Hoewel je mogelijk dacht vooral met dieren bezig te zijn in de praktijk, ben je er intussen wel achter gekomen dat het omgaan met klanten nog veel belangrijker is. Dat laatste valt niet altijd mee, want net zoals huisdieren komen klanten ook in allerlei soorten en maten: de “ik heb dokter Google-geraadpleegd”  klant, de onzekere klant, de efficiënte klant, de boze klant, de emotionele klant, de klant met medische kennis, de klant met een lager dan gemiddeld IQ, enzovoort. Deze klanten vragen om een verschillende benadering. In alle gevallen is het echter belangrijk om professioneel en klantvriendelijk te blijven en goed te communiceren.

Een goed Quiz-resultaat en het volledig lezen van het artikel 'Alles draait om communicatie' levert u een speciale nascholingsbadge met 1 CPD - Nascholingspunt op! Deze wordt automatisch aan uw profiel toegevoegd.

Lastige situaties trotseren door goede communicatie

In het artikel “Alles draait om communicatie” wordt de basis van communicatie in de praktijk besproken. Er zijn echter tal van situaties te bedenken waarin je meer nodig hebt dan deze basiscompetenties. In het artikel “De Rol van de assistent bij spoedgevallen” geeft Maartje Douwes aan hoe je als assistent in de praktijk om kunt gaan met spoedpatiënten. Hoe ga je echter om met boze en agressieve klanten, met fouten die gemaakt worden en met de euthanasie van een huisdier? Dit artikel gaat in op deze moeilijke situaties in de praktijk.

Een goed Quiz-resultaat en het volledig lezen van het artikel 'Lastige situaties trotseren door goede communicatie' levert u een speciale nascholingsbadge met 1 Nascholingspunt op! Deze wordt automatisch aan uw profiel toegevoegd.

Adviserend verkopen in de praktijk

De assistent aan de balie is het visitekaartje van de praktijk. De meeste dierenartsen hebben dit gelukkig inmiddels begrepen. Maar dat een goed getrainde assistent aan de balie kan zorgen voor een verhoging van de omzet, is nog steeds niet bij iedere dierenarts doorgedrongen.