Fever of Unknown Origin

In dit artikel worden onder andere de mogelijke oorzaken van FUO én een stappenplan voor de meest effectieve diagnostiek hiervan besproken. FUO patiënten zijn dé uitdaging om een patiënt gefocust en systematisch op te werken. Door met het stappenplan in dit artikel en uw eigen kritische blik met een FUO patiënt aan het werk te gaan, vindt u bij 9 van 10 patiënten de oorzaak van de 'FUO'!

Een goed resultaat met deze quiz en het lezen van het artikel Fever of unknown origin levert u een nascholingsbadge met 1 CPD - Nascholingspunt op!

FUO, zoeken naar een speld in de spreekwoordelijke hooiberg…

Op de spoedpoli van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht werd een bijna 3,5 jaar oude intacte mannelijke Engelse bulldog aangeboden met “FUO”, oftewel in goed Nederlands “fever of unknown origin”. De problemen waren negen dagen voordien begonnen, terwijl de hond logeerde bij een familielid van de eigenaar. Hij wilde op dat moment niet meer eten of drinken. De geconsulteerde dierenarts stelde een verhoogde lichaamstemperatuur vast en dacht aan een longontsteking, waarvoor hij ampicilline en meloxicam voorschreef.