Adviesbrief Criteria voor het kiezen van een goede dierenartsenpraktijk

Misschien bent u voor het eerst in uw leven trotse eigenaar geworden van een huisdier en bent u op zoek naar een fijne dierenarts. Misschien heeft u juist al ruimschoots ervaring met dierenartsen en weet u precies wat u zoekt in een dierenartsenpraktijk. Het kan zijn dat u al jarenlang naar een en dezelfde dierenarts gaat, maar het kan ook zijn dat u regelmatig met uw dier verschillende dierenartsen bezoekt. Dit laatste kan financiële redenen hebben (de prijzen variëren nou eenmaal per praktijk) of het kan puur vanuit praktisch oogpunt zijn (de praktijk die op dat moment in verband met huis of werk het dichtst bij is).

Heeft u echter weleens stil gestaan bij het feit dat er enorm grote verschillen bestaan tussen dierenartsenpraktijken?

 

  • Hoe is bijvoorbeeld de bereikbaarheid van de dierenarts in geval van een spoedgeval?
  • Houdt de dierenarts zijn of haar kennis wel up-to-date?
  • Weet u waar uw dier terecht komt als u hem of haar bij de dierenarts aflevert voor een operatie of gebitsbehandeling?
  • Hoe zien de opname en de operatiekamer eruit en met wat voor apparatuur wordt er gewerkt?
  • Begrijpt u altijd precies wat u afrekent aan het einde van een consult, opnameperiode of operatie en weet u waar dit op gebaseerd is?
  • Op de website van bijna iedere dierenartsenpraktijk zult u wel teksten tegenkomen in de trant van  ‘Hoge kwaliteit’ en ‘De beste zorg’, maar wat houdt dat precies in? 

 

Om u te helpen bij het maken van uw keuze en/of tevreden te houden met uw gemaakte keuze vindt u in deze VetVisuals adviesbrief een overzicht van de zaken waarop u het beste kunt letten bij het kiezen van de juiste dierenarts. Deze punten, in willekeurige volgorde weergegeven, vormen tevens de criteria voor een goede dierenartsenpraktijk!