Dentale röntgendiagnostiek

 Dentale radiografie is onmisbaar voor een kwalitatief  goede gebitsbehandeling. Door dentale radiografie verlopen dentale extracties veel gemakkelijker en kan er een goede inschatting worden gegeven van de gezondheid van alle elementen en overige orale structuren. In dit paraveterinair artikel wordt besproken waarom dentale röntgendiagnostiek zo belangrijk is.

Als dierenartsassistent / paraveterinair speel je een belangrijke rol in de gebitsverzorging en -behandeling van een huisdier. Daarnaast is het belangrijk dat je een eigenaar goed kunt adviseren over de gang van zaken bij een gebitsbehandeling, de kosten van de behandeling en de noodzaak van dentale röntgenfoto’s.

Een vraag van een eigenaar die je misschien bekend voorkomt is: “Zijn die röntgenfoto’s nou echt nodig?” Met behulp van het artikel Dentale röntgendiagnostiek en de uitgebreide Quiz kun je ervoor zorgen dat je vlot en duidelijk antwoord kunt geven op deze vraag!

Heb je alle onderdelen met een goed resultaat afgesloten, dan ontvang je hiervoor automatisch een nascholingsbadge met 1 nascholingspunt.