Discospondylitis

Discospondylitis is een belangrijke differentiaaldiagnose voor pijnlijke aandoeningen van de wervelkolom bij de hond en kat. Wanneer staat deze aandoening hoog op de lijst van differentiaaldiagnoses? Het is van groot belang dat de diagnose vroegtijdig wordt gesteld. In de eerstelijnskliniek is de diagnose met aanvullend onderzoek in veel gevallen goed te stellen, maar hoe doen we dat precies? Waarmee en hoe lang behandelen we een patiënt? Wat zijn de indicaties voor chirurgische behandeling? Welke factoren zijn van invloed op het verloop van de aandoening en wat kunt u de eigenaar vertellen over de prognose? Zijn er nog volksgezondheidsrisico’s verbonden aan agentia die discospondylitis kunnen veroorzaken?

Bekende valkuilen betreffende patiënten met een discospondylitis zijn het onvolledig diagnosticeren van het probleem, het instellen van een onjuiste of te korte therapie en het niet herkennen van indicaties voor chirurgie.

Wilt u geen dier met deze aandoening missen en wilt u de juiste keuzes maken in de opwerking van de patiënt? Lees dan dit artikel.

Een goed resultaat met deze quiz en het lezen van het bijbehorend artikel levert u een nascholingsbadge met 1 Nascholingspunt op!