Beoordeling van koptrauma bij de hond en kat

Een hoogtepunt tijdens de FECAVA (Federation of European Companion Animal Veterinary Associations) in München eind 2014 was het verhaal van Prof. Dr. Simon Platt (BVM&S MRCVS DACVIM (Neurology) DECVN, College of Veterinary Medicine, University of Georgia, USA). Een begenadigd spreker, die een interessant verhaal presenteerde over de beoordeling van koptrauma bij de hond en kat, doorspekt met een flinke dosis humor en een veelheid aan praktische tips. Zijn slim gekozen praktijkgerichte invalshoek deed de zaal opleven.

Dit artikel biedt u een overzicht van de door Simon Platt besproken zaken, die u houvast bieden bij de beoordeling van koptrauma. Het bevat uiterst praktische en overzichtelijke scoringssystemen (die óók om 02.00 ’s nachts nog makkelijk te volgen zijn). Hiermee kunt u een goed onderbouwde inschatting maken van de ernst van de situatie en de geschatte prognose. Verder staat het artikel vol met praktijkgerichte tips voor monitoring en behandeling van patiënten met koptrauma.

Lees dit artikel en help het sterftepercentage als gevolg van koptrauma te verlagen!

 

Een goed resultaat met deze quiz en het lezen van het bijbehorend artikel levert u een nascholingsbadge met 1 CPD-punt op!