Klik voor hulp over 'Doorzoek cursussen'

SPOEDGEVALLEN: Wat is jouw rol als dierenartsassistent paraveterinair?

Een kitten dat zojuist heeft geknabbeld aan een boeket lelies; een konijn dat futloos in zijn hok ligt en is gestopt met keutelen; een hond die plotseling op straat is neergezakt en niet meer in de benen komt … alle drie zijn het spoedgevallen en alle drie zijn het redenen voor een eigenaar om direct een dierenartspraktijk te bellen.

Aan jou als dierenartsassistent paraveterinair de taak om hier op een juiste manier op te reageren! Hoe sta je een eigenaar te woord wanneer deze in paniek is? Wat wil je precies van hem of haar weten? Wat heeft perse spoed en wat kan nog wel eventjes wachten op een gaatje in de drukke praktijkagenda? Welke adviezen kun je de eigenaar in de tussentijd geven?

Bij spoedgevallen komt een hoop kijken en jouw hulp is dan ook van groot belang! Welke zaken kun je op de praktijk al in gereedheid brengen voor de komst van de spoedpatiënt? Hoe vang je dier en eigenaar op bij binnenkomst in de praktijk? Op welke manieren kun je de dierenarts helpen tijdens het onderzoek en de behandeling van de spoedpatiënt? En welke rol speel jij vanaf dat moment in de communicatie met de eigenaar?

Dit artikel biedt antwoord op belangrijke vragen over spoedgevallen! Onmisbaar voor iedere dierenartsassistent paraveterinair die weleens te maken krijgt met een spoedpatiënt!

 

Mini-cursus Spoed: Wat te doen bij een plaskater?

Bij een kater die niet kan plassen, gaan als het goed is direct alle alarmbellen rinkelen, een plaskater is immers spoed!

Het verhaal van de eigenaar is alleen niet altijd zo duidelijk. Weet jij welke verschijnselen een eigenaar zo al kan beschrijven?

Nadat de diagnose is gesteld, begint het pas echt. Alle benodigdheden om de kater te helpen moeten worden klaargelegd, aanvullende onderzoeken moeten worden gedaan, de kater moet worden gekatheteriseerd en worden gestabiliseerd in de opname.

Ook moet de eigenaar duidelijke informatie krijgen over wat er aan de hand is en wat het vervolgtraject gaat zijn. Waarvoor zijn al die medicijnen en onderzoeken bijvoorbeeld nodig en wat is de prognose?

Dit en meer leer je in deze mini-cursus!

Na het met goed resultaat afronden van alle onderdelen van de mini-cursus, ontvang je een nascholingsbadge met 2 CPD-punten, welke automatisch aan jouw profiel wordt toegevoegd.

Telefoon checklist orale intoxicaties

Een hond of kat heeft iets vreemds opgegeten en de eigenaar vraagt om raad… Wat doe je in dat geval? Welke vragen stel je de eigenaar over hetgeen is opgegeten en wat wil je weten over het dier zelf? Kun je de eigenaar alvast bepaalde adviezen geven?

Deze checklist is ideaal om bij de balie neer te leggen of op te hangen, zodat je geen belangrijke punten vergeet te vragen of te vermelden!

Deze checklist maakt deel uit van het dierenarts artikel Top 5 fouten om te vermijden bij orale intoxicatie patiënten.